O companie franceză care reciclează ambalajele unor firme-gigant din industria alimentară și cosmetică anunță că a descoperit o „enzimă-mutant” care poate recicla plasticul în câteva ore, relatează The Guardian, citat de Mediafax.

Enzima bacteriană, descoperită inițial în compost, va putea fi folosită pentru realizarea de pet-uri de calitate.

Enzima „sparge” pet-urile în blocuri chimice care sunt apoi folosite pentru a produce noi sticle de plastic de o calitate mai bună. Tehnologiile actuale de reciclare produc acum plastic care poate fi utilizat doar în producerea de haine sau covoare.

Compania din spatele descoperii, Carbios, a precizat că se aşteaptă ca acestă nouă tehnologie de reciclare să fie utilizată la scară largă în cinci ani.

„Obiectivul nostru este să o avem tehnologia funcţională în 2024, 2025 la o scară industrială”, a spus Martin Stephan, directorul executiv al companiei.

Cercetarea a fost publicată în Juralul Nature. Munca a început prin cercetarea a peste 100.000 de organisme propuse drept candidaţi.

Miliarde de tone de plastic poluează planeta şi reprezintă un pericol major pentru viaţa din oceanele, mările și râurile de pe Terra.

Adauga un comentariu

XPSoft.ro © 2022. Toate drepturile rezervate.