Operatorul chinez de telecomunicații Unicom își va pune stațiile 5G în pauză între orele 21:00 și 09:00 în orașul Luoyang, în nord-vestul Chinei.

Se așteaptă ca operatorii chinezi de telefonie mobilă să desfășoare peste 600.000 de stații de bază 5G până la sfârșitul anului.

China Mobile, China Unicom și China Telecom au construit deja peste 250.000 de stații de bază 5G în toată China, a declarat Lu Chuncong, director adjunct al Administrației Informației și Comunicațiilor din Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației (MIIT

La sfârșitul lunii mai, transporturile de telefoane mobile 5G în țară ajunseseră la 59,85 milioane de unități. Expedierile de telefoane 5G sunt de așteptat să depășească 180 de milioane până la sfârșitul anului, a declarat oficialul.

Conform datelor oficiale, numărul de abonați 5G în China depășește în prezent 36 de milioane.

Transportatorii chinezi vor implementa un total de 500.000 de stații de bază 5G în acest an, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației (MIIT) din țară.

Creșterea infrastructurii 5G are ca principal obiectiv creșterea economiei digitale în China, potrivit guvernului chinez.

Se estimează că 28% din conexiunile mobile ale Chinei vor rula pe rețele 5G până în 2025, reprezentând aproximativ o treime din toate conexiunile 5G la nivel global, potrivit unui raport anterior al GSMA.

În China, stațiile 5g sunt în pauză, în timpul nopții

Scopul: reducerea costurilor cu energia electrică, 5G consumând în mod deosebit energie, Potrivit lui Wang Xiaochu, CEO-ul companiei citat de South China Morning Post, această întrerupere nu va avea consecințe pentru utilizatori.

”Închiderea stațiilor de bază nu este o operațiune manuală, ci o ajustare automată care are loc la un anumit moment și nu are impact asupra consumatorilor și este bună pentru investitori”, a spus Wang Xiaochu, directorul companiei, citat de South China Morning Post.

Un director din cadrul unui institut de cercetare din cadrul China Unicom  spune că, atunci când stația este pornită, consumul de energie nu este foarte diferit de perioada de vârf, astfel că acest consum de electricitate este ineficient noaptea. Sursa: Gandul.ro

Adauga un comentariu

XPSoft.ro © 2022. Toate drepturile rezervate.