Este timpul să auzim toate vocile. Este târziu, dar nu este încă prea târziu. Poate că măcar acum a venit vremea noastră. Nimic nu ne accentuează mai mult sentimentul de singurătate, de frică, decât să nu fim auziţi. Piteşteni, eu vă aud! Fie că veţi vota cu mine sau nu, eu vă aud pe toţi! Vă aud toate eforturile şi îngrijorările. Dar mai presus de toate, vă aud speranţa. Speranţa că va fi mai bine. Speranţa că vom avea locuri de muncă bine plătite. Speranţa că vom fi îngrijiţi mai bine. Speranţa că nu ne vor mai pleca copiii din oraş sau din ţară. Speranţa…

Vă asigur că voi colabora cu toate partidele şi vă asigur că administraţia/echipa mea, primăria voastră, vă poate oferi traiul pe care vi-l doriţi. Transparenţa este cuvântul nostru de ordine. Ideea este că oricare dintre noi care va ieşi primar are nevoie de toţi ceilalţi pentru a-şi implementa programele. Cred că toţi promitem asta, iar unii chiar cred şi cu siguranţă vor fi capabili să respecte acest lucru de dragul piteştenilor. De prea mult timp îi ignorăm pe bătrâni şi serviciile medicale de care ei depind. De prea mult timp ne înghesuim copiii în săli de clasă supraaglomerate şi ne aşteptăm să facem o educaţie performantă. De prea mult timp facem liste cu doi ani înainte pentru a putea prinde un loc la creşă. De prea mult timp ascultăm o poveste despre Pădurea Trivale şi până la acest moment nici măcar băncile şi coşurile de gunoi nu sunt înlocuite sau măcar înmulţite. De prea mult timp…

Îmi iau angajamentul să corijez tot ce este în neregulă, împreună cu voi şi într-o transparenţă totală.

1. PĂDUREA TRIVALE ŞI VEŞNICA EI POVESTE

Nu doar pentru că sunt ecologist, ci mai mult pentru că sunt piteştean şi îmi pasă, trebuie să dăm importanţa cuvenită pădurii. Am copilărit în Pădurea Trivale, eu locuind în cel mai apropiat bloc de lângă pădure, şi mai mult, chiar de lângă pârtia de săniuş a cartierului. În afară de un mic loc de joacă, nicio schimbare remarcabilă în ultimele patru decenii.

Pădurea Trivale trebuie să renască! Avem nevoie de locuri de recreere, terenuri de fotbal, tenis, baschet, locuri de joacă complexe, cu tematică pentru copii, tiroliene, bănci, coşuri de gunoi unice şi, de ce nu?, selective. Avem nevoie de măcar un loc de campare unde să poată fi amplasate corturi şi rulote. Acele campinguri cu apă curentă, curent şi coşuri de gunoi. Zonă de grătare, adică locul în care să mergem să ne relaxăm fără a fi nevoiţi să plecăm din oraş. Piste luminate pentru biciclete. Alei pietruite care să pătrundă nu prea adânc în pădure, la capătul cărora să fie băncuţe şi mese precum şi sistem de iluminat.

Acoperirea cu piloni şi platformă betonată a bazinului construit pentru a asigura preaplinul apelor captate din Pădurea Trivale, mai exact lângă terasa Grota Rece. Peste această suprafaţă betonată de aproximativ 3000 mp putem face teren de fotbal, tenis şi baschet. Aşa-i că-i magnific? Acesta este unul dintre proiectele mele principale. Şi are legătură cu relaxarea tinerilor, familiştilor şi vârstnicilor. În felul acesta protejăm şi pădurea prin ordinea interioară adusă.

2. MULT DISCUTATUL, ŞI NECONCRETIZATUL PÂNĂ LA ACEST MOMENT, PARC INDUSTRIAL.

Locul în care, împreună cu echipa specializată în crearea de proiecte europene, vom dezvolta infrastructura şi unde, datorită managementului profesionist, vom aduce firme care să dezvolte activităţi pe termen lung ce pot să plătească salarii care să dea o şansă piteştenilor să rămână în Piteşti. Un proiect de mare interes pentru dezvoltarea economică a oraşului.

3. MICRO PIEŢE

Înfiinţarea de micro pieţe în care să îşi poată vinde marfa micii producători de la casele de la periferia oraşului precum şi cei din judeţ. Punctele de vânzare a produselor pot fi temporare. Pot fi închise unele dintre ele şi deschise altele noi, în funcţie de necesităţile fiecărei zone. Eficienţa lor se regăseşte în posibilitatea micilor producători de a-şi vinde fructele şi legumele cultivate ecologic, cât mai aproape de casă şi să mai aibă şi un mic profit. Iar cumpărătorii au avantajul cumpărării de produse eco.

4. LIPSA LOCURILOR DE PARCARE, O VECHE ŞI PERMANENTĂ PROBLEMĂ

Chiar dacă se poate considera că facem oraşul un mic şantier, eficienţa este că vom scăpa de aglomeraţia oraşului şi totodată vom reduce nivelul de poluare. Aici vorbesc despre parcările subterane, pe cât de complexe ca şi lucrare, pe atât de necesare. Rolul lor este să degreveze oraşul în zonele centrale de aglomerarea de pe stradă şi de a face legătura prin intrările şi ieşirile din parcare cu cel puţin două străzi ale oraşului. Una dintre parcări ar trebui construită în subsolul parcării de la ANAF, cu ieşire în cele două străzi paralele şi ideal ar fi parcare subterană pe două niveluri. A doua parcare ar asemănătoare ar trebui construită în subsolul Primăriei cu ieşiri în parcarea de la Teatrul Al. Davila şi cealaltă ieşire în parcarea din faţa Filarmonicii. Eficienţa parcărilor şi reducerea poluării în oraş.

5. MINI CENTURA DE VEST A ORAŞULUI, CARE AR TREBUI SĂ PORNEASCĂ DIN SENSUL GIRATORIU DE LA INTERSECŢIA VARIANTEI CE MERGE SPRE BUCUREŞTI ŞI SĂ TREACĂ PE LÂNGA GROAPA DE GUNOI, PÂNĂ LÂNGĂ PINII DIN CALEA DRĂGĂŞANI

Această scurtătură ar uşura traficul din zona Craiovei precum şi ieşirea din cartierul Trivale spre Moşoaia. Este un plan şi o necesitate a oraşului ce de mult timp ar trebui pusă în aplicare. Acum este timpul ei!

6. PENTRU CĂ NUMĂRUL COPIILOR NOU-NĂSCUŢI ÎN ORAŞ ESTE ÎNTR-O CONTINUĂ SCĂDERE DIN CAUZA NESIGURANŢEI ZILEI DE MÂINE, TREBUIE CA MĂCAR CELOR CARE SE NASC DE ACUM ÎNCOLO SĂ LE ASIGURĂM CONDIŢII MAI BUNE DE DEZVOLTARE

Astfel, este nevoie urgentă de creşterea numărului de locuri în creşe, deci implicit a numărului de grădiniţe şi şcoli. A fi într-o grupă de grădiniţă sau într-o clasă de şcoală 40 de copii, numai condiţii umane nu se pot numi. Nu mai vorbim despre educaţie care se face doar cu cei care răspund mai rapid sau sunt mai atenţi.

7. AL ŞAPTELEA PROIECT, DAR NU NEAPĂRAT ULTIMUL, ESTE ECOLOGIZAREA ORAŞULUI PRIN IMPLEMENTAREA PROGRAMULUI „PITEŞTI SMART CITY, UN ORAŞ ECO”

Un oraş „smart” este un oraş care colectează informaţii şi foloseşte tehnologia modernă pentru a fluidiza traficul, a îmbunătăţi transportul public, a reduce poluarea şi consumul de energie, relaţia cetăţenilor cu autoritatea, condiţiile de locuire şi sistemul de sănătate şi educaţie. Pe scurt, un oraş care foloseşte tehnologia pentru a îmbunătăţi viaţa locuitorilor. Pe lângă toate acestea, doresc plantarea unui număr de 1000 de copaci care să scadă poluarea în oraş precum şi dezvoltarea parcurilor şi zonelor de joacă şi relaxare pentru copii şi adulţi.

Totodată, mă voi asigura ca toate noile construcţii să aiba locuri de joacă pentru copii precum şi un minim de zonă verde formată din câţiva pomi, gard viu şi o zonă cu iarbă. Nimic diferit de prevederile legale, dar ocolite. Şi pentru că un bun primar este un bun administrator, un bun manager şi un bun cetăţean, voi avea grijă ca toate cheltuielile primăriei să fie transparente şi cheltuite eficient şi numai în interesul populaţiei.

Să iubim viaţa în toate formele ei!

Adauga un comentariu

XPSoft.ro © 2022. Toate drepturile rezervate.