Construirea de clădiri noi este un proces în plină desfăşurare atât în oraşe cât şi suburbii. În timp ce construirea de infrastructură este esenţială pentru modernizare şi progresul comunităţilor, acest lucru provoacă o serie de probleme printre care poluare. A trăi lângă un şantier poate fi de multe ori dăunător pentru sănătate deoarece se eliberează o serie de substanţe care pot cauza boli. Cu toate acestea, conceptul de „construcţie verde” a adus o schimbare revoluţionară rezultând într-o scădere a poluării şi, de sigur, un mediu mai sănătos.

Fiind conştienţi de faptul că există atât de mulţi factori poluanţi în construcţii, întrebarea care se ridică este „cum putem reduce poluarea fără a afecta dezvoltarea oraşelor?” E bine, există o serie de soluţii care pot fi implementate şi reduce poluarea care afectează atât oamenii cât şi mediul înconjurător.

1. Reducerea deşeurilor

Procesul de construcţie produce o mare cantitate de deşeuri, iar primul pas pentru mai puţină poluare este clar reducerea deşeurilor. Metodele care ar trebui implementate în reducerea deşeurilor pot fi eficientizarea operaţiunilor, optimizarea funizării de materiale de construcţie şi abordarea unor tehnici care vor reduce risipa de materiale. Filtrarea produselor de construcţie ar trebui făcută în aşa fel încât reziduurile din apă să nu polueze sursele de apă potabilă.

2. Reciclarea industrială

Explorarea opţiunilor de reciclare ar trebui să fie principalul obiectiv. Constructorii ar trebui să urmeze Programul de Reciclare Industrială realizat de EPA care se focusează pe reciclarea materialelor provenite din demolarea altor imobile. Procesul ar putea să economisească resurse foarte mult.

3. Eficientizarea consumului de energie

Constructorii ar trebui să folosească unelte, produse şi materiale care sunt create pentru a fi prietenoase cu mediul. Folosirea produselor prietenoase cu mediul pot fi folositoare şi vor ajuta la controlarea risipei.

4. Protejarea resurselor ecologice

Orice construcţie trebuie să respecte câteva criterii care să nu afecteze viaţa animalelor terestre sau marine. Guvernele trebuie să monitorizeze procesul de reglementare care să protejeze biodiversitatea. Scopul final va fi acela de a completa lucrarea în cel mai scurt timp şi, desigur, alegând modalităţi care au cel mai mic impact asupra mediului.

Adauga un comentariu

XPSoft.ro © 2022. Toate drepturile rezervate.