Arborele de gumă de cidru din Australia este în pericol din cauza incendiilor devastatoare de vegetație. Localnicii încearcă să-l salveze pentru rolul jucat în istorie, pentru populația de aborigeni, dar și pentru importantă economică de azi.

Tasmania este unul dintre cele mai reci state din Australia. Și, totuși, cel mai tolerant la îngheț eucalipt, arborele de gumă de cidru, este amenințat de incendiile de vegetație care au devastat Australia în ultimii ani. Mai mult, după focurile apocaliptice, animalele sălbatice rod arborii extrem de hrănitori și foarte aromați.

Pentru localnicii aborigeni, arborele este foarte important. În jurul multor arbori au fost instalate cuști de protecție pentru a împiedica animalele sălbatice să roadă coaja și să distrugă arborii.

Dar declinul este dramatic. Incendiul din 2019, care a devastat pădurile de pini, a avut urmări dramatice.

Din 1978, zonele în care cresc arborii de gumă de cidru au devenit Zona Protejată a Moștenirii Universale.

Nu au mai fost permise incendierile intenționate menite să împiedice extinderea incendiilor de vegetație. Mulți au spus că, astfel, a crescut riscul extinderii focurilor către ferme și plantații.

Cei care luptă să salveze arborii de gumă de cidru spun că pierderea lor ar fi un dezastru pentru cultura australiană. Sursa: stiri.tvr.ro

Adauga un comentariu

XPSoft.ro © 2022. Toate drepturile rezervate.