De ce să alegi ecologia? Indiferent unde mergi, oamenii de peste tot în lume îşi concentrează atenţia către ecologie deoarece are un impact pozitiv asupra planetei noastre. De la reciclarea pungilor din plastic la tratarea chimică a produselor, oamenii încearcă să vină cu noi şi utile modalităţi de a ajuta planeta să redevină „verde”.

De ce ar trebui ca tu să devii ecologic? Înainte de a începe acest proces este important să înţelegi beneficiile pe care le are ecologia asupra ta şi a mediului înconjurător. În cele din urmă, a fi sau nu ecologic reprezintă o alegere personală care este adoptată de indivizii care doresc să contribuie la un mediu mai plăcut şi mai frumos pentru generaţiile viitoare.

Dacă încă nu eşti convins de ce ar trebui să ajuţi ecologia, iată 14 motive bune care te pot ajuta să te convingi de asta.

1. Adaugă valoare casei tale.

Poţi adăuga valoare casei tale prin simplul fapt că o faci prietenoasă cu mediul. Poţi instala panouri solare pe acoperiş sau să instalezi toalete ori duş care economisesc din apa consumată. Nu doar că vei economisi bani, dar vei avea şi noi avantaje în cazul în care vrei să vinzi casa respectivă. Mai mult, „casele verzi” folosesc materiale care au un impact redus asupra mediului.

2. Economii masive în energie

Departamentul de Energie American a făcut un calcul că dacă toate casele din America ar fi „verzi” s-ar face economie de energie în valoare de 20 de miliarde de dolari anual.

3. Casele „verzi” sunt mai durabile

Când construieşti o casă prietenoasă cu mediul ceea ce faci este să construieşti o casă mult mai durabilă. Produsele reciclabile au tendinţa de a rezista de până la cinci ori mai mult decât materialele tradiţionale. Asta înseamnă că vei face economie şi la întreţinerea casei.

4. Îţi îmbunătăţeşte sănătatea

Cumpărând o maşină prietenă cu mediul şi având o casă la fel poţi să scazi poluare mediului şi să creezi un aer mult mai plăcut de respirat atât pentru tine cât şi cei din jur, atât în interior cât şi în exterior. În cele din urmă vei respira un aer mai bun şi mai curat. Îmbunătăţirea sănătăţii înseamnă mai puţini bani cheltuiţi pe produse de asigurare sau medicamente şi spitale.

5. Asigură un viitor mai bun pentru copiii tăi

Dacă vrei să creezi un mediu înconjurător mai bun pentru copiii tăi atunci este vremea să devii ecologic. Alegând să urmezi calea ecologiei vei pune umărul la consolidarea unui viitor luminos şi mai curat pentru copiii tăi şi generaţiile următoare.

6. Mediu curat şi verde

Când devii ecologist practic îţi reduci amprenta de poluare a mediului. Reducând poluarea reduci şi energia care este consumată şi, drept urmare, laşi cale deschisă unui mediu mai curat.

7. Îmbunătăţeşte creativitatea

Reciclarea este o formă de ecologie şi oferă foarte multe beneficii atât pentr tine cât şi pentru alţii. În primul rând reduce risipa, astfel laşi cale deschisă unui mediu mai curat. Apoi, îţi oferă posibilitatea de a vinde produsele reciclabile şi să câştigi ceva bani de pe urma lor. Pe parcurs, această metodă te ajută sa devii mai creativ şi să dezvolţi noi moduri de a deveni cât mai eficient în utilizarea energiei şi materialelor. Reţine că dacă vei cumpăra mai puţin sau cumperi produse reciclabile sunt, de asemenea, alegeri ecologice.

8. Îmbunătăţeşte calitatea aerului

Folosind produse naturale te face o persoană mai sănatoasă. Atunci când eşti sănătos eşti şi mai productiv la locul de muncă sau în activitatea pe care o ai. Reţine că cu cât foloseşti mai puţine produse chimice cu atât mai puţine toxine respiri tu şi familia ta. Orice produse de casă sau cosmetice au şi versiuni ecologice la fel de eficiente. A fost observat faptul că există o calitate a aerului mult mai buna în interiorul caselor ecologice.

9. Îmbunătăţeşte economia mâncând ecologic

Mâncând ecologic înseamnă consumarea produselor locale, organice şi produse sezoniere, iar această alegere de mâncare va avea consecinţe globale. Când cumperi şi consumi mâncare organică poţi ajuta economia locală şi să reduci emisiile de gaze cu efect de seră necesare producerii mâncării tale. Mâncarea organică te va face să trăieşti mai sănătos şi nu conţine chimicale dăunătoare, pesticide sau hormoni.

10. Salvează pădurile

În fiecare an o parte enormă de pădure este defrişată pentru a se construi drumuri, autostrăzi, oraşe sau a se face agricultură. Mai exact, din cauza creşterii urbanizărilor oamenii folosesc zonele acoperite de păduri pentru propriile lor interese. De asemenea, producerea de hârtie consumă anual un număr uriaş de copaci. Pădurile ajută la purificarea aerului şi sunt vitale atât pentru oameni cât şi pentru alte animale sau plante.

11. Produsele ecologice nu sunt toxice

Produsele ecologice de îngrijire a pielii nu contin chimicale toxice şi dăunătoare. Folosite reulat, ele ofera o sănătate sporită pielii şi trupului. Data viitoare când alegi să foloseşti produse convenţionale gândeşte-te la toate acele chimicale care întră în corpul tău şi fă o alegere mai inteligentă şi mai sustenabilă.

12. Fii un exemplu pentru alţii

Dacă afacerea ta este ecologică şi angajaţii tăi vor fi mai fericiţi. Ei vor ajunge să aprecieze gestul şi vor vedea cu ochii lor că îţi pasă cu adevărat de mediul înconjurător.

13. Natura are grijă de noi, e vremea să avem şi noi grijă de ea.

Planeta nu va fi aici pentru totdeauna. Cu cu cât ai mai multa grijă de ea, cu atât mai mult va dura. Făcând mici paşi precum reciclarea şi economia de energie va avea un impact pozitiv foarte mare asupra Pământului.

14. Mai multă satisfacţie

Devenind ecologic te face o persoană mai fericită. Vei avea o părere mai bună despre tine şi despre oamenii şi mediul care te înconjoară. Vei simţi o împlinire că faci ceva pozitiv pentru planeta noastră. Fiind ecologic oferi o lecţie valoroasă copiilor tăi şi copiilor acestora. Îi vei învăţa cât de important este să fii bun cu natura şi cu mediul înconjurător.

Concluzie

Devenind ecologic poate face o mare diferenţă în modul în care percepi lumea din jurul tău. Făcând mici paşi în acest sens poate avea un impact masiv asupra lumii din jurul tău. Toate acestea sunt nişte modalităţi viabile şi uşoare pe care le poţi adopta spre a deveni mai prietenos cu natura. Nu necesită prea mul timp ci doar puţină compasiune şi efort.

Adauga un comentariu

XPSoft.ro © 2020. Toate drepturile rezervate.